Ieder mens beschikt over een eigen, natuurlijke weerstand tegen schadelijke micro-organismen, ook wel het immuunsysteem genoemd. Een goede weerstand zorgt ervoor dat deze micro-organismen bestreden worden zodat we fit en gezond kunnen blijven. Zodra een schadelijk micro-organisme er in slaagt om het lichaam binnen te dringen, staat er bij een gezonde weerstand meteen een leger aan verdedigers klaar om ter hulp te schieten.

Een goede weerstand is dus belangrijk om de typische winterklachten te voorkomen. Bovendien zorgt een goede weerstand ervoor dat we sneller weer beter worden.

Af en toe laat je weerstand het toch afweten. Meestal in een periode waarin nze weerstand – vaak zonder dat we het merken – lager is, bijvoorbeeld door stress, slaaptekort of ongezond eten. Of in een periode waarin we meer dan anders met micro-organismen in contact komen.

Het valt op dat onze weerstand het harder te verduren heeft wanneer de ‘r’ in de maand is. En dat is niet zonder reden, want:

Juist in deze koudere periode van het jaar is een goede weerstand dus vangroot belang om de kans op typische winterklachten te verkleinen.


Het beste wat je kunt doen is zorgen voor een goede weerstand. Dan heeft een griep- of verkoudheidsvirus minder kans in je lichaam. En wordt je toch ziek, dan helpt een goede weerstand je sneller herstellen. Veel groenten en fruit, veel drinken, maar ook frisse lucht is belangrijk. Ook een griepvaccin kan in de meeste gevallen helpen. Daarnaast bestaan er verschillende natuurlijke producten om de weerstand te verhogen…


Echinacea

Naast een gezonde levensstijl helpt ook Echinaforce van A.Vogel bij het opbouwen van een goede weerstand. Echinaforce wordt al ruim 50 jaar gebruikt voor het verhogen van de weerstand.

Het is een krachtige, natuurlijke weerstandsverhoger die gemaakt is van rode zonnehoed (Echinacea purpurea). Deze heilzame plant stimuleert de activiteit van het immuunsysteem en brengt het in staat van paraatheid waardoor de weerstand tegen aanvallen van schadelijke micro-organismen verbetert. En daarmee neemt de kans op typische winterklachten af


Voor u u geselecteerd:

Echinaforce fort Dr Vogel

Echinaforce forte is een extra krachtige, zuiver natuurlijke Echinaforce variant die de weerstand goed ondersteunt. Met één tablet per dag versterk je jouw weerstand tegen invloeden van buitenaf. Bovendien ben je er sneller weer bovenop na een mindere periode.Pelargonium

Pelargonium (Pelargonium sidoides) behoort tot de traditionele flora van Afrika. Het is de hele winter lang een kostbare plant, omdat hij de luchtwegen kalmeert en vrijmaakt.

Pelargonium werd in 1897 ontdekt door de Engelsman C-H Stevens die voor zijn longaandoening naar de zon van Zuid-Afrika was gereisd. Daar ontmoette hij een tovenaar die hem behandelde met een afkooksel van de wortel van pelargonium. Overtuigd van de doeltreffendheid van deze plant bracht hij hem mee naar Europa. Sindsdien is pelargonium een erkende en goed gedocumenteerde plant.


Voor u u geselecteerd:

Dokter Ernst Wintersiroop/tabletten

Pelargonium verzacht de luchtwegen en vergemakkelijkt ademhaling.

Echinacea ondersteunt de goede werking van ons natuurlijk afweersysteem. Bij inname vanaf de eerste tekenen, draagt Echinacea bij tot een sneller herstel. Beschikbaar in siroop en kauwtabletten voor kinderen, en in tabletten voor volwassenen. Ideaal voor beginnende verkoudheden…


Verhoog je weerstand in de winter!

Verhoog uw weerstand en vermijd ziekte

De koude en natte dagen komen eraan en dat betekent meer last van verkoudheden, luchtweginfecties, hoestbuien,… Voorkomen is beter dan genezen, dus geef uw weerstand een duwtje in de rug en kom gezond de herfst en winter door…

Huisapotheek Reisapotheek Griep Pneumovaccin Weerstand Luizen Keelpijn Inhalatietechniek Alle topics
Home Diensten Gamma Advies Reservatie Actueel Nuttige info Contact
011/88.11.32 Whatsapp Mail: info@apotheekdelmeire.be?subject=contact