Het woord homeopathie is afgeleid van het Griekse 'homoios' (hetzelfde) en 'pathos' (lijden of ziekte).

Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert. Homeopaten gaan er vanuit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe.

Een ander principe van de homeopathie is dat men de kracht van een geneesmiddel behoudt en zelfs versterkt door het product te verdunnen en te schudden. Sterke verdunning doet de schadelijke neveneffecten verdwijnen en voorkomt gewenning. Een homeopathisch geneesmiddel kan evenwel de symptomen tijdelijk versterken.

Een homeopathisch geneesmiddel komt hoofdzakelijk in drie vormen voor die oraal ingenomen dienen te worden: granulen (multidoses), globulen (unidoses) en druppels.

Het stellen van de juiste diagnose is belangrijk en veronderstelt een degelijke medische kennis. Want homeopathie kan niet bij alle aandoeningen worden gebruikt. Soms is een behandeling uit de klassieke geneeskunde noodzakelijk.

Een product nodig dat niet op voorraad is? Ik kan dit bestellen zodat u het dezelfde dag nog heeft. Ook homeopatische bereidingen kunnen besteld worden, meestal wordt dit de volgende dag geleverd…

Hierbij werk ik samen met de belangrijkste producenten:


Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden, maar steeds minder rekening houden met ons evenwicht.

De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en actieve oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers. Het actieve principe is de stof die in de plant de gezochte eigenschappen bezit.

Ik heb een uitgebreid gamma in de apotheek en dit voor verschillende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld: verkoudheden, misselijkheid, hoofdpijn, menopauzale klachten, stress, slaapproblemen, vermageringsbehandelingen, betere bloedcirculatie…

Hierbij werk ik samen met de belangrijkste producenten:


HOMEOPATHIE
Home Diensten Gamma Advies Reservatie Actueel Nuttige info Contact
011/88.11.32 Whatsapp Mail: info@apotheekdelmeire.be?subject=contact